Το ιδανικό στρώμα ύπνου για απολαυστική ξεκούραση

Το να κοιμάσαι καλά εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες – άνεση, επίπεδο στρες, θερμοκρασία δωματίου – αλλά για να το κάνεις σωστά, πρέπει να ξεκινήσεις με τα βασικά και το στρώμα σου είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσεις για έχεις έναν ξεκούραστο και σωστό ύπνο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τις κατηγορίες στρωμάτων (καθώς και τι στρώμα να βάλεις σε δύο πολύ γνωστές κατηγορίες κρεβατιού) και να επιλέξεις το ιδανικό στρώμα ύπνου για σένα.

  • Στρώματα με εσωτερικά ελατήρια

Τα στρώματα με εσωτερικά ελατήρια εξακολουθούν να είναι μακράν τα πιο διαδεδομένα. Τα σπειροειδή ελατήρια και τα πηνία του είναι τυλιγμένα ξεχωριστά και βοηθάνε στο να μην χαλάει με τα χρόνια το κρεβάτι, εμποδίζοντας τα από το να πεταχτούν έξω από το στρώμα. Πάνω από τα πηνία υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που προστίθενται για άνεση, από μαξιλαράκια έως λατέξ και αφρό μνήμης. Είναι όλα θέμα προτίμησης. Είναι συνήθως τα πιο φθηνά, αλλά και τα λιγότερο αναπαυτικά.

  • Στρώματα αφρού μνήμης

Τα στρώματα αφρού μνήμης αυξάνονται σε δημοτικότητα. Είναι κατασκευασμένα από στρώματα διαφορετικής πυκνότητας αφρού που ανταποκρίνονται στο βάρος και τη θερμοκρασία και είναι γνωστά για την άνεση, επειδή παίρνουν το σχήμα του σώματός σου. Διατίθενται επίσης και σε επιστρώματα/επιθέματα αφρού μνήμης.

  • Στρώματα από λατέξ

Τα στρώματα από λατέξ είναι κατασκευασμένα είτε από συνθετικό είτε από φυσικό καουτσούκ. Είναι διαδεδομένα επειδή παρέχουν μια πολύ σταθερή και ανθεκτική στήριξη που είναι ομοιόμορφη σε όλο το κρεβάτι.

  • Στρώματα αέρα

Τα στρώματα αέρα δεν είναι τα φουσκωτά στρώματα που παίρνεις για κάμπινγκ ή  στη θάλασσα, αλλά τα κρεβάτια που έχουν αέρα στο πάνω μέρος τους και μοιάζουν με ένα τυπικό στρώμα με εσωτερικά ελατήρια. Η διαφορά είναι ότι χρησιμοποιούν θαλάμους γεμάτους αέρα αντί για πηνία και καλύπτονται από ένα στρώμα αφρού στο πάνω μέρος.

  • Ρυθμιζόμενα κρεβάτια

Αυτά τα κρεβάτια μπορούν να «σπάσουν» και να ανυψωθούν ή προσαρμοστούν σε διάφορες γωνίες. Ως αποτέλεσμα, το στρώμα πρέπει να είναι εύκαμπτο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι στρωμάτων σε ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι π.χ. αφρού μνήμης, λατέξ ή αέρα. Τα στρώματα με ελατήρια είναι πιο δύσκολα στη χρήση, επειδή τα ελατήρια δεν προσαρμόζονται καλά στην κάμψη.

  • Καναπές-κρεβάτι

Όταν θέλεις να φιλοξενήσεις κόσμο για ένα ή δύο βράδια, οι καναπέδες-κρεβάτια θα σε σώσουν! Τα στρώματα σε αυτά τα κρεβάτια πρέπει να είναι πολύ λεπτά, ώστε να είναι αρκετά εύκαμπτα για να διπλωθούν και να κλείσουν στον καναπέ. Είναι μεγάλη ευκολία να έχεις έναν καναπέ-κρεβάτι αφού εξοικονομεί αρκετό χώρο, αλλά σίγουρα θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιον που να κοιμάται άνετα εκεί.

Τα σημερινά στρώματα κατασκευάζονται για να διαρκούν μια ζωή. Αλλά δεν πρέπει να σχεδιάζεις να κρατήσεις το στρώμα σου για τόσο πολύ. Το σώμα σου αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, οπότε το στρώμα που κάποτε ήταν μια χαρά στον ύπνο μπορεί να μην είναι πλέον ή στο μέλλον. Επιπλέον, τα στρώματα συλλέγουν ακάρεα, σκόνη, μύκητες και άλλα μικρόβια που μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και να επηρεάσουν τον τρόπο ύπνου σου. Αν έχουν περάσει 10 έως 15 χρόνια, τότε ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα νέο κρεβάτι ή στρώμα.

Συμβουλευτείτε το προσωπικό της Makris Services και βρείτε το ιδανικό στρώμα ύπνου για τις ανάγκες σας και στην καλύτερη τιμή.