Πώς να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες και τα έντομα αυτό το καλοκαίρι

Οδηγός για το πώς θα απαλλαγείς από τις κατσαρίδες και τα έντομα αυτό το καλοκαίρι

Όσο κι αν αγαπάμε το καλοκαίρι και τις δροσερές βραδιές του, άλλο τόσο σιχαινόμαστε και φοβόμαστε μια επερχόμενη επίθεση στο ίδιο μας το σπίτι. Από τι; Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις! Από κατσαρίδες, κουνούπια, μύγες κι άλλα μικρά αξιολάτρευτα πλασματάκια…

Φέτος, όμως, μπορείς να προστατευτείς κατάλληλα με τις παρακάτω ενδεικτικές συμβουλές και τρόπους αντιμετώπισης των εντόμων και κυρίως των αξιαγάπητων… κατσαρίδων! 

Να θυμάσαι: Αν τα έντομα επιμένουν, τότε η μόνη λύση είναι απεντόμωση ή απολύμανση!

Κουνούπια

Τα κουνούπια χρειάζονται στάσιμο νερό για να αναπαραχθούν, οπότε απομάκρυνε όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές: Πέταξε άδεια κουτιά αναψυκτικών και μπουκάλια και σκούπισε καλά τα πιάτα και το νεροχύτη. Θα πρέπει επίσης να κόβεις το γρασίδι στην αυλή σου και να διατηρείς τα φυτά σου σε καλή κατάσταση, ψεκάζοντάς τα με ειδικό υγρό.

Μύγες

Οι μύγες ευδοκιμούν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Έξω, γεννούν αυγά στα σκουπίδια, στο χώμα, στο γκαζόν, στο νερό, στα ζωικά απόβλητα και στα χαλασμένα τρόφιμα. Για να τις αποτρέψεις από το να μπουν στο σπίτι σου, αφαίρεσε τυχόν απορρίμματα από την αυλή σου, μην αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές και κάλυψε κάθε κομμάτι φαγητού.

Μυρμήγκια

Ρίξε λίγο βορικό οξύ στις εισόδους και κατά μήκος των ορατών μονοπατιών και, στη συνέχεια, κράτησε τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα σου μακριά από τις περιοχές που έχουν υποστεί θεραπεία. Μέσα στο σπίτι σου, ανάμειξε σκόνη με βορικό οξύ και αλεύρι ή ζάχαρη. Τα μυρμήγκια θα μεταφέρουν τους κόκκους στη φωλιά τους, θα τους φάνε και θα πεθάνουν. Κάποιοι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης μυρμηγκιών είναι ο χυμός λεμονιού, η κανέλα και η μέντα. 

Σφήκες

Οι σφήκες συγκεντρώνονται γύρω από τα σκουπίδια, τα τρόφιμα και τα ποτά. Οι φωλιές τους, από την άλλη πλευρά, κατασκευάζονται συχνά γύρω από κτίρια, κάτω από στέγες ή σε θάμνους και σοφίτες. Για να απαλλαγείς από τις φωλιές, αγόρασε ένα εμπορικό προϊόν, ρίχνοντάς το απευθείας στη φωλιά τη νύχτα. Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, μην αφαιρέσεις μόνος σου τη φωλιά. Υπάρχουν επαγγελματίες που ειδικεύονται στην εξάλειψη του προβλήματος, όπως οι εταιρείες απεντόμωσης και απολύμανσης.

Ψύλλοι

Αυτά τα αιμοδιψή έντομα εμφανίζονται κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γι’ αυτό έλεγχε συχνά τα κατοικίδια ζώα σου και τον εαυτό σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν σκύλους και γάτες γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι ένα κολάρο ψύλλων. Θα πρέπει επίσης να πλένεις και να ψεκάζεις τακτικά τα χαλάκια και τις ταπετσαρίες επίπλων. Εάν οι ψύλλοι είναι πάρα πολλοί, κάλεσε έναν κτηνίατρο ή την εταιρεία απεντόμωσης/απολύμανσης άμεσα!

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες βγαίνουν τη νύχτα και τρέφονται με ψίχουλα, χαρτί, κόλλα, τροφές για κατοικίδια και κερί. Ο καλός καθαρισμός είναι το κλειδί. Δεν θα εμφανιστούν εάν δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό. Χρησιμοποίησε μονωτική ταινία για να σφραγίσεις τα ανοίγματα σε τοίχους και σωλήνες νερού για να μπλοκάρεις την είσοδό τους.

Bonus: Το Listerine αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτρεπτικό μέσο για τις κατσαρίδες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναμείξεις ίση ποσότητα νερού και Listerine, να ρίξεις μερικές σταγόνες υγρού πιάτων και να ψεκάσεις γύρω από τις περιοχές που έχεις δει τις κατσαρίδες. Προφανώς, οι κατσαρίδες δεν θα το αντέξουν! Αν δεις μια ζωντανή κατσαρίδα, ψέκασε την με το μείγμα – θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!

Με τους παραπάνω τρόπους, θα είσαι σίγουρος ότι θα κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια. Και μην ξεχνάς, αν το πρόβλημα επιμένει, μπορείς να επικοινωνήσεις με την εξειδικευμένη ομάδα της Makris Services για να σε καθοδηγήσει σε όλα τα στάδια απεντόμωσης ή απολύμανσης!