Πώς να επιλέξεις πλυντήριο ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις πιο δύσκολες αγορές. Είναι δύσκολο στη μεταφορά, έχει περίπλοκη ορολογία και δελεαστικές καινοτομίες/τεχνολογίες και, φυσικά, σε αγχώνει όταν έχεις να κάνεις μια οποιαδήποτε ακριβή αγορά. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τους βασικότερους παράγοντες και το πώς μπορείς να επιλέξεις ένα πλυντήριο ρούχων.

  1. Μέγεθος

Ο χώρος που έχεις στη διάθεσή σου για το πλυντήριο μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σου να επιλέξεις το σωστό πλυντήριο ρούχων. Γενικά, έχε κατά νου ότι θα χρειαστείς περίπου 2-3 εκατοστά χώρου στα πλάγια λόγω κραδασμών και περίπου 10 εκατοστά για συνδέσεις σωλήνων νερού στο πίσω μέρος. Επιπλέον αυτού, θα πρέπει να έχεις 50 εκατοστά κενού στο πάνω μέρος σε πλυντήρια άνω φόρτωσης.

  • Τιμή

Η τιμή του πλυντηρίου είναι καθοριστικός παράγοντας για την εύρεση του σωστού πλυντηρίου. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σου, το ποσό που έχεις διαθέσιμο μπορεί να σε οδηγήσει σε ορισμένα μηχανήματα. Η τιμή αυξομειώνεται ανάλογα με τις δυνατότητες και τεχνολογίες που θέλεις να έχει το πλυντήριο σου, αλλά μην περιμένεις κάτι λιγότερο από 200 ευρώ.

  • Φιλικότητα προς το περιβάλλον

Ένα πλυντήριο δεν μπορεί να είναι μόνο καλό για το περιβάλλον, αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει με τους λογαριασμούς. Ενώ το κόστος αγοράς του πλυντηρίου μπορεί αρχικά να είναι υψηλότερο, μπορεί να καταλήξεις να εξοικονομήσεις χρήματα, εξοικονομώντας ενέργεια ή νερό μακροπρόθεσμα.

  • Εμπρόσθια και άνω φόρτωση

Η διαφορά μεταξύ ενός πλυντηρίου ρούχων άνω και εμπρόσθιας φόρτωσης έγκειται κυρίως στη θέση της πόρτας του πλυντηρίου, η οποία βρίσκεται στο πάνω μέρος ή στη πρόσοψη του πλυντηρίου αντίστοιχα. Το κάθε πλυντήριο έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Λειτουργία κλειδώματος

Εάν έχεις παιδιά στο σπίτι, τότε μάλλον θα σε βολέψει να αγοράσεις ένα πλυντήριο που έχει λειτουργία κλειδώματος για παιδιά είτε στην πόρτα είτε σε πρόγραμμα που δεν μπορεί να αλλάξει μόλις τεθεί σε λειτουργία το μηχάνημα.

  • Χωρητικότητα

Το μέγεθος του νοικοκυριού σου και το μέγεθος των άπλυτων ρούχων παίζουν μεγάλο ρόλο για να αγοράσεις ένα πλυντήριο ρούχων. Συνήθως, ένα πλυντήριο χωρητικότητας 6-7 κιλών είναι ιδανικό για μια τετραμελή οικογένεια. Εάν υπάρχουν λιγότερα άτομα στο σπίτι σου, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα μικρότερο πλυντήριο.

  • Ευκολία στη χρήση

Εάν θέλεις να αγοράσεις το πρώτο σου πλυντήριο ρούχων μπορείς να δώσεις προτεραιότητα στην ευκολία χρήσης κατά την επιλογή του. Για παράδειγμα, πόσο εύκολο είναι να ρυθμίσεις τα προγράμματα; Δες εάν το πλυντήριο που θέλεις να αγοράσεις διαθέτει σαφή και λειτουργικό πίνακα ελέγχου που σε διευκολύνει στη χρήση.

  • Χαρακτηριστικά

Για ορισμένους, η ύπαρξη πάρα πολλών χαρακτηριστικών μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Κάποιες δυνατότητες και χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν γρήγορες στροφές, συγκεκριμένες στροφές που εξυπηρετούν τα λευκά, τα υφάσματα και τα μάλλινα, αν είναι και στεγνωτήριο ρούχων και ειδικά προγράμματα. Ορισμένα υπερσύγχρονα μηχανήματα έχουν ακόμη αισθητήρες που κάνουν τα πράγματα αυτόματα, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείς για το ποιο πρόγραμμα είναι το σωστό.

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες ακόμη που επηρεάζουν την αγορά ενός πλυντηρίου ρούχων, το θετικό είναι ότι ένα πλυντήριο υψηλής ποιότητας θα διαρκέσει πολύ καιρό, οπότε επίλεξε με σύνεση και θα μπορείς να πλένεις τα ρούχα σου για πολλά ακόμη χρόνια.

Ανακαλύψτε τις επιλογές επώνυμων πλυντηρίων ρούχων στο makrisservices.gr και επικοινωνήστε μαζί για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για μέγιστη απόδοση και οικονομία.